Шефът на комуникациите на авиогиганта Boeing Нийл Гоулайтли неочаквано подаде оставка след

...
Шефът на комуникациите на авиогиганта Boeing Нийл Гоулайтли неочаквано подаде оставка след
Коментари Харесай

Шефът на комуникациите на Боинг подаде оставка заради статия отпреди 30 години

Шефът на връзките на авиогиганта Boeing Нийл Гоулайтли ненадейно подаде оставка след тъжба на чиновник против публикация на някогашния американски боен водач от преди 33 година, в която показва мнение, че дамите не би трябвало да служат в борба, съобщи Ройтерс.
Напускането му идва единствено шест месеца откакто зае поста. Това слага самолетната компания в обстановка да търси незабавно подобаващ специалист за този изключително значим пост за четвърти път в рамките на по-малко от три години и то тъкмо в миг, когато се бори за репутацията си и бизнес стабилизиране след прекъсването от полети на Боинг 737 Макс (Boeing 737 MAX) след две смъртоносни произшествия.
" Статията ми е заблуденият принос на 29-годишен боен водач от интервала на Студената война към спор, който се водеше тогава ", показва Гоулайтли в изказване ", което е част от известието на Боинг.
" Тезата ми бе смущаващо неверна и обидна. Статията не е отражение на това кой съм. Въпреки това обаче взех решение в полза на компанията да се отдръпва ", изяснява той.
В писмо до чиновниците той отбелязва, че изключването на дамите от правото да носят пагон тогава е било държавна политика, необятно подкрепяна от обществото, само че също и неправилна. Жалбата се оказва, че е подадена анонимно, само че е стимулирана от " етични съображения ",
Той е решил да се отдръпна след полемика с основния изпълнителен шеф на Боинг Дейвид Калхун и други ръководители на компанията, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР